TONYA ÜRETTİĞİ İLE TURİST AĞIRLIYOR PROJESİ ONAYLANDI


03.10.2018 16:30:37     2057
TONYA ÜRETTİĞİ İLE TURİST AĞIRLIYOR PROJESİ ONAYLANDI

TURİZM YATIRIMLARI KAPSAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA

DOKAP Başkanlığı’nın finansmanında ve DOKA’nın yürütücülüğünde ilan edilen ‘’2017 Yılı Yeşil Yol Güzergahındaki Kültür Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ’’ kapsamında Belediye Başkanlığımız tarafından sunulan ‘’Tonya Ürettiği ile Turist Ağırlıyor’’ projemiz T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından onaylandı.

Bu proje ile Çayıriçi Mahallemizde ‘’Değirmendüzü’’ olarak bilinen arazi üzerinde 1 adet Tonya Yöresel Evi, 1 adet Tonya Yöresel Evi seklinde tasarlanmış kahvaltı salonu, 2 adet ahşap çocuk oyun grubu, 200 adet meyve fidanı, 140 m2 yöresel ürün satış noktası, 3000 m2 festival alanı, 1 adet wc 100 araç kapasiteli otopark inşa edilecektir.
Projenin en önemli katılımcısı olan yörenin üretmeyi seven halkı ve özellikle üretici kadınlarımız ürettiği malzemelerin satışını projemizle oluşacak yöresel ürün satış noktasına getirecek bu sayede üretici ile tüketici proje sayesinde
buluşmuş olacaktır.

Proje iştirakçimiz Tonya Halk Eğitim Merkezi sürekli olarak ahşap malzeme kullanılarak hediyelik eşyalar üretecek ve üretilen tüm eşyalar yöresel ürün satış noktasında müşterilerin görüşüne çıkarılacaktır. Yöresel evlerinin ilkinin zemin katında değirmende öğütülen unlarla ekmek, ikincisinin zemin katında Tonya Tereyağı, yoğurt, ayran ve yöre meyvelerinden reçel, marmelat üretimi gibi tamamen yöresel ürünler üretilip pazarlanacaktır.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ''Bu önemli turizm yatırımının ilçemize kazandırılmasına onay veren, ziyaretimizde bizi sıcak karşılayan, hassasiyet gösteren T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa VARANK‘a, Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Sn. Barış Yeniçeri’ye her konuda olduğu gibi bu konuda da yanımızda olan Trabzon Milletvekilimiz Sn. Salih Cora’ya, Trabzon Valimiz Sn. Yücel Yavuz’a DOKAP Başkanımız Sn. Ekrem Yüce’ye, DOKA Yönetim Kurulu üyelerine ve Genel Sekreteri Sn. Onur Adıyaman’a, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk'e, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sn. Suat Hacısalihoğlu'na proje ortağımız ve çalışmalarımızda yardımcı olan mimar Ali Kemal Ataman’a Tonya halkı adına teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr