Basın Açıklaması


13.11.2018 14:07:53     1623
Basın Açıklaması

Kıymetli Tonyalı Hemşehrilerim,

30 Mart 2014 tarihinden itibaren sizlere Belediye Başkanı olarak hizmet vermenin ve sizlerin hizmetkârı olmanın mutluluğunu yaşadığımı özellikle belirtmek isterim.

2014 yılında başlayıp bu güne kadar vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere minnettarım. Sizlerin teveccüh ve dualarıyla Tonya’yı daha da kalkındıracak, bir o kadar da ileriye taşıyacağız.

Halkımızın güven ve desteğinin ne kadar önemli ve kutsal olduğunun bilinci ve yaklaşımıyla görevimi doğruluk, dürüstlük ve adalet ilkeleri çerçevesinde gecemi gündüzüme katarak ve en yüksek performansı sergileyerek en güzel şekilde yapmanın gayreti ve çabası içinde oldum.

Bir taraftan Belediyemizin mevcut kaynak ve imkânlarını en verimli ve tasarruflu şekilde seferber ederken diğer taraftan da kamu kurumları projelerinin ilçemize intikali ve gerçekleşmesi yönünde azami gayreti sarf ettim. Bu yönde yardım ve katkılarını esirgemeyen başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU olmak üzere bütün bakanlarımıza, başta ilçemizin evladı vekilimiz Sayın Av. Salih CORA olmak üzere bütün AK Parti Milletvekillerimize, Valilerimize, Büyükşehir Belediyemize, yatırımcı kuruluş bölge ve il müdürlerine teşekkür ediyorum.

Gerek belediyemizin proje ve programları gerek Büyükşehir Belediyemizin proje ve programları ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarının proje ve programları kapsamında belediye başkanlığım süresince ilçemize kazandırılan yatırım ve hizmetleri kısaca şu şekilde özetleyebiliriz;

1)-Tonya-Özkürtün yolu karayolu ağına alındı. Tonya çıkmaz sokak olmaktan kurtuldu.
2)-Kadıralak Yaylası ulaşım konusunda sınıfta kalmıştı. Tonya-Yenimahalle - Kadıralak yoluna 2.300.000 TL harcanarak genişleme ve duvar çalışmaları yapıldı. Karşular-Kadıralak yolu betonlama çalışması sona yaklaştı. 
3)- Tonya Düğün Salonu-Süt Fabrikası arası Çevre yolu projesi tamam. Yapıma yönelik çalışmalar devam ediyor. 
4)-Yaşamları boyunca yüklerini sırtında taşıyan, hastalık halinde ambulansa sedyeyle taşınan 220 aile 25 Km yeni yola kavuşturuldu. 
5)- 4 yıl gibi kısa bir sürede 81 Km yolumuzu betonlayarak tarihi bir başarıya imza attık. 
6)- Yine 4 yıl gibi kısa bir sürede 39 Km yol asfalt kaplaması yapıldı. 
7)- 180 bin ton stabilize sergi malzemesi serilerek Tonya’nın tüm yolları ulaşıma elverişli hale getirildi. 
8)- Yollarımızın emniyeti için 12.000 m3 taş duvarla birlikte büz, menfez ve kanal tesis ve onarım çalışmaları yapıldı. 
9)- Ağır geçen kış şartlarında 22 mahallemizde hiçbir vatandaşımıza kar mağduriyeti yaşatmadık. 
10)- Tonya’mızın istikbalde tek çıkış kapısı olarak gördüğümüz Turizmin ilk adımı ve yol haritası olan turizm master planı yapıldı.
11)- Turizm yatırımları kapsamında ilk olarak 200 Yatak kapasiteli Erikbeli Turizm tesisi inşa edildi. Kalınçam Turizm tesisi inşaatının temeli yakın zaman içinde atılacak.
12)- İlçemizin muhtelif bölgelerine turizm altyapısına hizmet amacıyla 10 adet WC inşa edilerek halkımızın hizmetine sunuldu.
13)-İlçe Jandarma Binası için yeni arazi satın alındı ve bina inşaatı bitmek üzeredir. Yeni bina hizmete geçtiğinde eski Jandarma binasının bulunduğu alan Millet Bahçesi olarak hizmete açılacaktır. 
14)- Eski Tarım İlçe Müdürlüğü yerleşkesi yıkıldı yerine İlçemize yakışan yeni ve modern bir bina inşa edildi. 
15)- Yıllardan beri ulaşımda darboğaz olan Tonya-Kürtün çıkışı Kaleönü Mahallesi dahili yol sorunu mevcut yolun genişletilerek, duvarları yapılarak ve asfaltlanarak çözüldü. 
16)- 50 yatak kapasiteli modern yeni Tonya Devlet Hastanesi için 9300 m² taşınmaz kamulaştırıldı. İnşaatı en kısa zamanda başlayacaktır. 
17)- mülk satan değil, alan olduk. Kamu kurumları ve belediyemiz tarafından toplam 21 687 m2 taşınmaz kamulaştırıldı. 
18)- Belediyemize ait otel Kredi Yurtlar Kurumuna devredildi ve 50 öğrenci kapasiteyle KYK Kız Yurdu olarak açıldı.
19)-6 Mahallemizde içme suyu inşaatı tamamlandı.
20)- İlçe merkezinde 34 km kanalizasyon hattı döşendi. 
21)-Şehir merkezimizde bütün parkeler yenilendi. Kaldırımlar yeniden düzenlendi. 
22)- 2 adet semt sahası yapıldı.
23)-Hizmet aracı ve makine parkı güçlendirildi.
24)-Pazaryeri ve Otopark amaçlı 4450 m² taşınmaz satın alındı. 
25)- TOKİ konutları tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. 
26)- Şehit Polis Memuru Kenan KUMAŞ adıyla yeni bir şehir parkı yapıldı.
27)- 340 yeni Çöp konteynırının alınarak mahallelere dağıtılmasıyla toplam çöp konteynır sayısı 740’a çıkartıldı. İlçemizde hiçbir temizlik sorunu yaşanmadı. 
28)-Tarihi değirmenler tamir edildi.
29)-Balıkhane yapılarak balıkçı esnafı bir noktada toplandı.
30)- Fol Deresi Islah Projesi hayata geçti. Toplam 84 Milyon TL Bedelli projenin ilk etabı 27 Milyon TL Bedelle ihale edildi çalışmalar devam etmektedir. 
31)- İlçe Spor Salonunun tamiri ışıklandırması ve yolu yapıldı. 
32)-Belediye binası bünyesinde Kadın Dinlenme Salonu düzenlendi.
33)-Adını duyan vardı ama kendisini gören yoktu. Yörede eşi olmayacak olan 1800 m uzunluğunda Canik Şelalesi yürüyüş yolu projesi hayata geçirildi.
34)- Kentsel Dönüşüm projesi protokolü yapıldı. 
35)-Sayraç ve Hoşarlı mahallelerinde yeni sağlık evi inşaatları tamamlandı. 
36)- Kapanmak üzere olan İskenderli İMKB Lisesi; Adalet Meslek Bölümlerinin açılmasıyla yörenin en gözde okulu haline geldi. 
37)-Tonya Meslek Yüksekokulunun açılabilmesi için Belediyemizce 450 m² alan kamulaştırıldı, çevre düzenlemesi yapıldı, okulun açılması sağlandı. 
38)- Kastan Deresi'nin hasarlarını önlemek üzere 2 adet bent inşa edildi. 
39)- Kalınçam Vadisinde, dere ıslahı çalışmaları ile birlikte turizm amaçlı bir gölet oluşturuldu. Devam eden çalışmalarla yeni göletler oluşturulacaktır.

40)-Bütün camilerimizin ihtiyaçlarına fiili ve maddi yardımda bulunuldu.
41)- Ayakkabısız ve Oyuncaksız Çocuk Kalmasın Kampanyasıyla ihtiyaçlı öğrencilerimize oyuncak ve ayakkabı dağıttık. 
42)- 16. ve 17. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali ilçemize yakışan bir şekilde gerçekleştirdik.
43)- İlçemizde 12 ayrı noktada en modern donanımlı MOBESE kamera sistemi kuruldu.
44)- İlçemizin muhtelif yerlerine çocuk oyun parkı ve kamelyalar yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. 
45)- İlçe halkımızın Sosyal ve Kültürel değer ve geleneklerinin bir ürünü olarak gördüğümüz geleneksel yayla şenliklerimize maddi destek verdik.
46)- Kadıralak Yaylası mevkiinde 357 Hektarlık Orman Alanı Türkiye'nin 223. Tabiat Parkı olarak ilan edildi. 
47)- Belediye Hizmet binamız bakım ve onarım çalışmasıyla Yöresel mimariye uygun hale getirildi.
48)- Tonya’nın yeni gelir kapısı olarak adlandırdığımız Ceviz Projesinin ilk adımı hayata geçti. 
49)- Tonya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi önüne spor ve konferans salonu inşaatı başladı. 
50)- Tonya İskenderli Karayolu 84 Milyon TL bedelle ihale edildi ve çalışmalar hızla devam ediyor.
51)- Kalınçam – Erikbeli arası yol 4+4=8 m. genişlikte betonlandı, Erikbeli – Kadırga yolu betonlama çalışması devam ediyor. 
52)- İlçemizin Oryantiring Haritası çıkartıldı, bölgesel oryantiring eğitimi düzenlendi. 
53)-Çıngıraklar adındaki filmin tamamı ve Sümela’nın Şifresi Filminin bir kısmı ilçemizde çekilmesi sağlanarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlandı. 
54)-1700 m² taşınmaz kiralandı ve otopark olarak tahsis edildi.
55)-Fol Deresi – Kale Obası arası Orman Yolu yapılarak Kale Obasına kısa ulaşım sağlandı. 
56)-ORKÖY’den muhtelif dallarda halkımıza 4.215.586.00 Tl kredi sağlandı.
57)- Tonya Tereyağının coğrafi işareti alındı.
58)-Yüksekokul dahil bütün okulların ve Tonyaspor’un araç ve diğer yardım talepleri noksansız karşılandı. 
59)- Kadıralak Göleti yatırım programına alındı. 
60)-Düğün, Cenaze, Asker Gecesi, Hasta Ziyaretleri gibi halkımızın acı ve tatlı günlerine istisnasız katılma gayret ve çabasıyla gönül bağımızı ifade etmeye çalıştık. 
61)-Sokak hayvanları sistemli bir şekilde toplanarak Büyükşehir Hayvan Barınağına teslim edildi. 
62)-Yıllardır tartışma konusu olan ve neredeyse bitebileceğinden ümit kesilme noktasına gelen Beşikdüzü – İskenderli Karayolu tamamlandı.
63)-İşkur üzerinden istihdam edilen kardeşlerimizin emeği en güzel şekilde değerlendirilerek Belediye personel giderlerinde tasarruf sağlandı.
64)- İlçemiz taksi durakları tanzim edildi düzenlendi ve bir sisteme kavuşturuldu.
65)-Çalışmalarda her vatandaşımıza ve her yöremize eşit ve adaletli davranıldı, İlçemizin tamamı kucaklandı ve hiçbir ayrım yapılmadı.
66)- Belediye Başkanına yönelik bütün telefonlara cevap verildi. Bütün çalışmalar ve harcamalar şeffaflık ilkesi içinde yapıldı. Belediye Başkanıyla görüşmek isteyen herkes görüşebildi ve kapımız herkese açık oldu. 
67)-Şehir içi cadde ve kaldırım düzenlemeleriyle yaya trafiği rahatlatıldı ve emniyetli hale getirildi. 
68)-Belediyemiz dahilindeki yapılaşmaların ruhsata bağlama yönünde hassas bir takiple itinalı bir çalışma sergilendi. 
69)-Kurtuluş günleri ilçemize ve tarihimize yakışır mahiyette düzenlendi. İlçemizin Kurtuluşunun 100. Yıldönümünde önemli tarihçi akademisyenlerin katılımıyla Tonya’nın Tarihi ve Kültürü Sempozyumu düzenlendi. 
70)-İlimizin dışında ve ülkemizin dışında yapılan tanıtım günlerinde, televizyon programlarında, toplantılarda ve her ortamda ilçemizin turizm potansiyeli, Tonya Tereyağı başta olmak üzere hayvansal ve tarımsal ürünleri, folklor değerleri ve insani değerleri en güzel şekilde tanıtıldı. 
71)-Muhtaç ve felakete uğrayan halkımıza belediyemizin imkânları ölçüsünde 4 yılda 630.50 m³ kum, 7.024 torba çimento ve diğer malzemeler gibi yardımlar yapıldı. 
72)- 2001 Yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sonrası kapanan kurumlardan biri olan Halk Bankasının il düzeyinde en güzel şubesi ilçemize açıldı. 
73)- 2015 Yılında 1 bölümle açılmış olan Tonya Meslek Yüksek Okulumuz, bu yıl 2 yeni bölümün açılmasıyla bugün Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım ve Yaşlı Bakımı bölüm programlarıyla öğrencilerimizin ilk tercihlerinden oldu. 
74)- İlçe merkezimizde hayrat olarak yapılan ama zamanla eskiyen, tahrip olan veya yıkılan çeşmelerimizi şehrimize yakışan el işlemesi taş çeşmelerle yeniledik ve aynı isimlerini koruyarak halkımızın hizmetine sunduk.
75)- DOKA’ya sunduğumuz 1.150.000 TL tutarında turizm projemiz onaylandı. Proje Kapsamında Çayıriçi Mahallemize yöresel ürün ve mimarimizin sergilendiği önemli bir turizm tesisi inşa edilecektir.
76)- Kamulaştırılma yapılarak şehir içinde yeni bir cadde oluşturuldu. 
77)- Doğru ve istikrarlı bir para yönetimiyle, tasarruf tedbirleriyle, harcanan paranın hizmet olarak tam karşılığının halkımıza yansımasının sağlanmasıyla Belediyemizin piyasa borçları ödendi, personel maaşı, alınan malın ve hizmetin karşılığı zamanında ödendi. Belediyemizin saygınlığı, güvenilirliği sağlandı, piyasa ticari itibarı artırıldı.

Arz edildiği üzere devraldığımda ne durumda olduğu kamuoyunca iyi bilinen Tonya Belediyemizde göreve başladığımdan bugüne kadar geçen 4.5 yıl içinde her alanda sağlanan büyük ve önemli proje ve hizmetlerle ilçemize altın bir hizmet dönemi yaşatılmıştır.

İlçemizin makus talihi yenilmiş; bu hizmet süresince belediyemiz saygın ve güvenilir bir kurum olarak yerini almıştır. Bugün şantiyeye dönüştürdüğümüz güzel Tonya’mızı bugünden sonra da el ele, omuz omuza yine sizlerle ileriye taşıyacağız. İlçemizin evladı, Trabzon Milletvekili Sayın Avukat Salih CORA’nın destekleri ile mega projelerimiz hız kesmeden devam edecektir.

Siz kıymetli Tonya Halkımız daha iyisine ve daha çoğuna layıktır. Halkımıza hizmeti Hakka hizmet olarak görüp; halkımızın teveccüh göstermesi ve partimizin de uygun görmesi halinde geçmişten gelen ve belediye başkanlığım süresince de edindiğim tecrübe ve birikimimle, bugüne kadar ortaya koyduğum doğru, dürüst, adaletli ve yüksek performanslı bir görev anlayışıyla siz halkımızla birlikte yine sizlere hizmet etmek, devam eden projeleri bitirmek, yeni projeleri hayata geçirmek istek ve arzusundayım.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Ayrıca 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde AK Partimizden Tonya Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuruda bulunan diğer arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Kamuoyuna saygıyla arz ederim.

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr