Tonya'nın kültür kayıt altına alınıyor


29.11.2021 19:54:04     690
Tonya'nın kültür kayıt altına alınıyor

TONYA'MIZIN  KÜLTÜRÜ KAYIT ALTINA ALINIYOR. 

Tonya Belediyemizin  talebi, Sayın Vekilimiz Av. Salih CORA 'nin destekleri, Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü, değerli hemşehrimiz   Sayın Okan İBiŞ Bey' in uygun görüşleriyle  Tonya'mızın kültürü kayıt altına alınıyor. 

Zengin bir kültüre sahip olan ilçemizin bu zenginliğinin gelecek nesillere aktarılması ve  tanıtılması amacıyla  Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından saha çalışması başlatıldı. Bu çalışmayla, bazı  mahallelerimizde  folklorumuz ,bazı mahallelerimizde yemeklerimiz, bazı mahallelerimizde  örf - adetlerimiz, bazı mahallelerimizde  ağıtlarımız, bazı mahallelerimiz el sanatlarımız, bazı mahalkelerimizde edebiyatımız ,kimi mahallelerimizde de  müziğimz ve birçok  kültürel ögemiz kayıt altına alınmakta. Neticede kadim ve geleneksel kültür değerlerimiz yok olma tehlikesinden kurtarılacak,  bizi biz yapan öz kültür  değerlerimiz gelecek nesillere  sağlıklı bir şekilde ulaşmış olacaktır. 

Çalışma kapsamında Ekip Sorumlusu, Şübe Müdürü Saniye Yıldırım başkanlığında, Ayşe Dudu Akman, Tanju Ozanoğlu, Mustafa Özaslan, Yıldız Er, Müfit Ozan Özdemir ve Yasemin Gümüş'ten oluşan uzman ekip tarafından mahallelerimizde dolaşılarak gerekli inceleme araştırma ve tespitler yapılmış ve kayıt altına alınmıştır. 

Tonya' mız için çok önemli  gördüğümüz bu imkanı bize sağlayan Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürümüz değerli hemşerimiz Sayın Okan İBiŞ Bey' e ekibine  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 
 
Her şey Tonya için...

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr