101. YIL COŞKUYLA KUTLANDI


25.02.2019 09:40:22     1587
101. YIL COŞKUYLA KUTLANDI

Tonya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL törende yaptığı konuşmada '' 

Mertler diyarı, delikanlılığın harman olduğu güzel Tonya’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü halkımızın yoğun katılımıyla kutladık.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek tarihi bir sorumluluktur. Bu minvalde dün olduğu gibi bugünde mazlum milletlerin ve ümmetin ümidi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onu güçlü kılan ve yarına taşıyacak olan bizleriz.

Emperyalizmin kanlı ellerinin coğrafyamızda yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları hepimizin gözleri önünde gerçekleşmektedir. Nihai hedefin dün olduğu gibi bugün de Türk ve İslam dünyasının hamisi ve bayraktarı olan aziz milletimiz ve cennet vatanımız olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu bilinçle Hakkı tutup kaldırmak için, coğrafyamızda akıtılan kanı durdurmak için, her şeyden önemlisi dünyada adaleti tesis etmek için güçlü olmak zorundayız. İşte bu güç bizlerin emeğinin, gayretinin, durmadan yorulmadan çalışmanızın neticesi olacaktır. Bu sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizde biliniz ki bu topraklar için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizin ruhları şad olacaktır.

Değerli Tonya’lı Hemşehrilerim !
Gün birlik olma günüdür. Gün değerlerimize ve gençliğimize sahip çıkma günüdür. Gün geçmişi unutmadan sağlam ve kararlı adımlarla kol kola hep birlikte geleceğe yürüme günüdür. Kısır tartışmalardan kendimizi ve toplumumuzu kurtararak Tonya’mız için, vatanımız için gayretle çalışma günüdür.

Bu minvalde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Manevi huzurunuzda eğiliyor ve Tonya adına haykırıyorum. Aziz şehidim! Bu memleket için yaptıklarınızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bıraktığınız emanetinize canımız bahasına olsa bile sahip çıkacağız. Ruhunuz şad olsun'' dedi. 

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr