Festival Tertip Komitesinden Basın Açıklaması


21.08.2017 14:55:50     1957
 Festival Tertip Komitesinden Basın Açıklaması

Bu yıl 16.'sı düzenlenecek olan Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali İçin Basın Açıklaması ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi. 

Osmanlı Salnamesi'nde bahsedilen ve ülke genelinden 360 tereyağının katıldığı yarışmada birinci olan Tonya tereyağı adına düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin 16’ıncısı 26-27 Ağustos tarihlerinde Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenecek.  Festival kutlamaları Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu'nun önünde yapılacak. Tonya tereyağını tanıtmak ve yöredeki hayvancılığı geliştirmek için organize edilen festival çelenk sunumu, kortej yürüyüşü, horon, ve yarışmalar ile start alacak.  

Festival için Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Esnaf Kooperatifi Başkanı Hinkar Lermi, Tonya Kooperatifi adına Cafer Köroğlu, Trabzon Tonyalılar Derneği Başkanlığı adına Arif Başkan’dan oluşan tertip komitesi Trabzon'da bulunan Tonyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde basın toplantısı düzenleyerek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

TONYA TERAYAĞI MARKA DEĞER

Festival Tertip Komitesi Başkanı Osman Beşel amaçlarının Osmanlı Salnamelerine de konu olarak kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgi, kardeşlik, kültürlere ve sanata artı değer kazandırmak olduğunu söyledi. Tonya tereyağının marka değer olduğunu belirten Başkan Beşel “Tonya tereyağının üstün özelliği; hayvanların beslendiği bitki örtüsünün tür, çeşitlilik ve kalitesinden yansıdığı kaliteli sütlerden hiçbir katkı katılmadan elde edilmiş olmasından gelmektedir. 1888 tarihli Osmanlı Salnamesi kayıtları ve 2017 yılı 1’incilik ödülü birlikte değerlendirildiğinde Tonya tereyağının nevi şahsına münhasır, Türkiye’nin en iyi tereyağı olduğunu ifade etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu mutluluğu halkımızla paylaşmak, Tonya’mıza has bu değerlerimizle birlikte kültür ve sanat değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

AİLE HAYVANCILIĞINA DESTEK

Tonya Kaymakamı Halit Mengi de bir süre önce süt ve süt ürünlerindeki kalite konusunda sempozyum düzenlendiği hatırlatarak, aile hayvancılığın desteklenmesine yönelik ilçede devlet katkılarının olacağı ve konu hakkında çalışmaların yer aldığını söyledi.  

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr