TEREYAĞI FESTİVALİNE DAVET VE BASIN AÇIKLAMASI


16.08.2018 14:06:03     1631
TEREYAĞI FESTİVALİNE DAVET VE BASIN AÇIKLAMASI

Bu yıl 17.'si organize edilecek Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya tereyağının coğrafi işaretlerle tescillendiğini duyurak, herkesi festivale davet etti.  

 

Osmanlı Salnamesi'nde bahsedilen ve ülke genelinden 360 tereyağının katıldığı yarışmada birinci olan Tonya tereyağı adına düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin 17'ncisi 24-25 Ağustos tarihlerinde Tonya ilçesinde düzenlenecek. Tonya tereyağını tanıtmak ve yöredeki hayvancılığı geliştirmek için organize edilen festival çelenk sunumu, kortej yürüyüşü, horon, ve yarışmalar ile start alacak. Festivalin 2'nci gününde Tonya Belediyesi tarafından başvurusu yapılan ve olumlu sonuçlanan Tonya Tereyağı'nın coğrafi işaretlerinin alınması bekleniyor. Festival için Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Kaymakam vekili Mesut Yakuta Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, etkinlikler hakkında bilgi verdi.

 

'TARİHİ BİR KAZANIM'

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Tereyağı'nın coğrafi işaretlerinin alınmasının Tonya için tarihi bir kazanım olduğunu ifade etti. Beşel,"Tonya ilçemize özgü olup tarihi süreci içerisinde rengi, kokusu, aroması, nefaseti, yüksek oranda beta karoten ve A vitamini değeri gibi nev-i şahsına münhasır özellikleriyle değerini muhafaza ederek günümüze kadar gelmiş ve halen üretilmekte olan Tonya Tereyağı'nın coğrafi işaretlerinin alınması için Tonya Belediyemizce Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru olumlu sonuçlanarak Tonya Tereyağı'nın coğrafi işaretinin verilmesi safhasına gelindiği öğrenilmiştir. İnşallah 17. Tonya Tereyağı Festivali'nin 2'nci günü icra edilecek program içinde Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanımız sayın Prof. Dr. Habib Asan beyin elinden Tonya Tereyağı'nın coğrafi işaretinin alınmış olması ilçemiz için tarihi bir an ve tarihi bir kazanım olacaktır" dedi.

 

TONYA TERAYAĞI MARKA DEĞER

 

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel amaçlarının Osmanlı Salnamelerine de konu olarak kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgi, kardeşlik, kültürlere ve sanata artı değer kazandırmak olduğunu söyledi. Tonya tereyağının marka değer olduğunu belirten Başkan Beşel, “Tonya tereyağı olumlu referanslarla tarihi belgelerde yerini alarak bu güne kadar gelen ve bu günde aynı olumlu referanslarla günümüz piyasasına damgasını vuran çok önemli bir ürünümüzdür. Tonya Tereyağı'nın nev-i şahsına münhasır üstün özellikleri olduğu nedeniyle İstanbul ve Saray'a nakledilmiş olduğu kayıt altına alınması ve 112 yıl sonra yani 2017 yılında İstanbul'da yapılan bir yarışmada aynı Tonya Tereyağı'nın 360 tereyağı arasından en iyi tereyağı olarak birinci seçilmiş olması önemle dikkate alınması ve değerlendirilmesi gereken bir husustur" şeklinde konuştu.

İletişim

  • Orta Mahalle Senetli 2 Nu. Sokak Nu: 3 Tonya /Trabzon
  • (0462) 881 30 10
  • (0462) 881 30 36
  • tonyabelediyesi@tonya.bel.tr